Nişanda Erkek Tarafı Ne Yapar ?

nisanda-erkek-tarafı-ne-yapar

Gelenek ve göreneklerimize göre düğünü erkek tarafı nişanı ise kız tarafı gerçekleştirir. Her ne kadar kız tarafı nişanı yapar desek de erkek tarafının da üstüne düşen çok fazla şey vardır. Erkek tarafı gelinin nişanda giyeceği kıyafeti almalıdır. Aynı zamanda elbisenin altına giyeceği ayakkabıyı ve takacağı takıları da erkeğin alması gerekir. Bu takı güzel bir set olabilir. Gelinin tercihine göre takı alınır. Eğer gelin set yerine altın bilezik isterse geline nişanda altın bilezik takılır. Bazı yörelerde damat geline seti takarken kayınvalidesi de geline bilezikleri takabilir. Yani her ikisinin alındığı zamanlar da söz konusudur. Gereksiz olduğunu düşünen çiftler ya da birbirlerini ve ailelerini zora sokmak istemeyen çiftler bu adımları elbette atlayabilirler. Fakat her şey geleneklerimize göre olmalı olarak düşünen çiftler için bu kurallar olmazsa olmazdır. Geline takı takmanın yanı sıra arzu ettiği farkı bir şey de armağan edilebilir. Nişanda erkek tarafının yaptığı bir diğer şey ise eğer bohça nişanda götürülecekse bunun hazırlığını yapmaktır. Bohçanın içine gelinin ihtiyaç duyabileceği her şey koyulur. Gelin de damadın bohçasını nişan töreni öncesi verebilir. 

Nişan Yüzüklerini Erkek Tarafı Mı Alır?

Nişan yüzüklerini kim alır sorusu tüm çiftlerin aklını karıştıran bir sorudur. Nişan yüzüklerini damat tarafı alır demek doğru olmayabilir. Çünkü bazı yörelerde gelinin yüzüğünü damat alırken damadın yüzüğünü de gelin alır. Aynı şekilde bazı yörelerde de gelinle damadın yüzüğünü almak direkt damadın ailesinin yaptığı bir jesttir. Bu yüzden nişan yüzüklerini damat mı alır sorusuna verebileceğimiz cevap bunun oldukça farklı ve değişken olduğudur. Eğer damat ve ailesinin ekonomik olarak durumu çok iyi değilse bu gibi şeyler gelin ve ailesiyle ortak bir şekilde halledilebilir. Burada takdir çiftlerindir. Nişan yüzükleri gibi diğeri ihtiyaçları da çiftler beraber halledebilir. Baktığımızda sıklıkla erkek tarafı gelin için nişan elbisesi alıyor olsa da bunların hiçbirinin zorunluluk olmadığını bilmek gerekir. Nişan töreninde atlanmaması gereken önemli nokta nasıl organize edileceği diyebiliriz. Çünkü doğru planlama yapılmadan yapılan nişan ve söz merasimleri çiftlerin mutsuz olmasına neden olabilir. Herkes için bu günün doğru bir şekilde planlanarak gerçekleştirilmesi mutlu hissedebilmek açısından önemlidir. 

Nişan Töreni Nasıl Organize Edilir?

Nişan töreni yaklaşırken çiftler nasıl organize edeceklerini araştırmaya başlarlar. Bu önemli günün en mutlu olacakları şekilde geçmesini arzu ederler. Bunun için adımların hepsine vakıf olmak çok önemlidir. Nişan nasıl organize edilir şimdi kısaca inceleyelim. Öncelikle nişan genellikle kız tarafının yaptığı bir tören olduğu için solan araştırmasını da kız tarafının yapması gerekir. Bütçeyi belirlemek bu konuda ilk adımdır. Bütçe hesaplaması yaptıktan sonra nişanı nerede yapmak istediğine karar vermek gerekir. Günümüzde çok cazip fiyatlarla yatta nişan organizasyonu yapmak oldukça popülerdir. Arzu edildiğinde eğer mevsim de el veriyorsa nişan güzel bir cafe bahçesinde de yapılabilir. Düğün salonunda nişan yapmak da oldukça popüler ve alaturka olan bir durumdur. Eğer düğün yapılacaksa nişan için salon tutmak mantıklı olmayabilir. Ama düğün için planlanan farklı bir mekân varsa yine de nişanı salonda yapma fikrine olumlu bakılabilir. Bunların ardından nişan organizasyonu evde de planlanabilir. Özellikle evde isteme ve nişan beraber yapılacaksa bir organizasyon firmasıyla anlaşmak oldukça akıllıca olabilir. Organizasyon firmaları gayet uygun ve makul fiyatlara ihtiyacınız olacak birçok şeyi sizin için temin ederler. Şık arka plan perdesi    , harfler ve balonlarla oldukça güzel bir ortama kavuşmak mümkündür. Anlaşma sağladığınız nişan organizasyon firması sizin için nişan masası da getirecektir. Böylelikle bu gibi detayları düşünmek zorunda kalmamış olacaksınız. Nişan için ikramlıklar olmazsa olmazdır. Nişanda davetlilere ikram edilecekler arasında yer alanlardır biri şüphesiz ki yaprak sarma olur. Çünkü hem herkes tarafından çok sevilir hem de oldukça pratiktir. Yaprak sarmanın yanına konulabilecek en lezzetli ve pratik bir diğer şey de şüphesiz kurabiyedir. Nişanda yemek vermek yerine bu tarz aperatifler ikram etmek çok daha makuldür. Hem maddi açıdan hem de manevi açıdan daha mantıklı olduğu söylenebilir. Nişan pastası bir nişan için olmazsa olmazlardandır diyebiliriz. Nişan pastası özel yapım olabilir. Ayrıca istenildiği takdirde hazır pasta alınarak da nişan pastası olarak kullanılabilir. 

Etiketler: Blog
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR